Rigatonisalade met witte courgette, cherrytomaten en feta
Rigatonisalade met witte courgette, cherrytomaten en feta

Rigatonisalade met witte courgette, cherrytomaten en feta

Rigatoni zijn grote geribbelde pastabuizen die recht zijn afgesneden. Deze pastasoort is perfect voor zowel koude als warme bereidingen. Houd je na de maaltijd nog wat over? Ideaal om de volgende dag als lunch te eten! Het is een lekker fris gerecht door de tomaat met feta en zoete, witte courgette.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Rigatoni

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)

125 g

Rode cherrytomaten

1 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

½ unit

Witte courgette

1 unit

Knoflookteen

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

1 teaspoon

Paprikapoeder

40 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories699 kcal
Energy (kJ)2925 kJ
Fat28 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate83 g
Sugar0 g
Dietary Fiber6 g
Protein24 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.

Snijd de groenten
2

Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en hak de krulpeterselie fijn. Meng de cherrytomaten en het grootste deel van de krulpeterselie in een saladekom. Snijd de witte courgette in dunne halve plakken en snijd of pers de knoflook fijn.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de courgette
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en courgette met het paprikapoeder 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna toe aan de saladekom.

Meng in een saladekom
5

Verkruimel de feta en maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout. Voeg de rigatoni, dressing en de helft van de feta toe aan de saladekom.

Garneer met de pijnboompitten
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten, overige feta en overige krulpeterselie.