Rigatoni zijn grote geribbelde pastabuizen die recht zijn afgesneden. Deze pastasoort is perfect voor zowel koude als warme bereidingen. Houd je na de maaltijd nog wat over? Ideaal om de volgende dag als lunch te eten! Het is een lekker fris gerecht door de tomaat met feta en zoete, witte courgette.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Rigatoni
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)
125 g
Rode cherrytomaten
1 sprig
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
½ unit
Witte courgette
1 unit
Knoflookteen
10 g
Pijnboompitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
1 teaspoon
Paprikapoeder
40 g
Feta
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.
Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en hak de krulpeterselie fijn. Meng de cherrytomaten en het grootste deel van de krulpeterselie in een saladekom. Snijd de witte courgette in dunne halve plakken en snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en courgette met het paprikapoeder 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna toe aan de saladekom.
Verkruimel de feta en maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout. Voeg de rigatoni, dressing en de helft van de feta toe aan de saladekom.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten, overige feta en overige krulpeterselie.