Rijke pasta met Mexicaanse twist
Rijke pasta met Mexicaanse twist

Rijke pasta met Mexicaanse twist

met chorizo, gehakt, cheddar en koriander

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Seasoned minced beef

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

25 g

Diced chorizo

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

100 g

Passata

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

15 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

50 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

⅓ piece

Courgette

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories995 kcal
Energy (kJ)4163 kJ
Fat48.7 g
Saturated Fat21.9 g
Carbohydrate81.9 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber6 g
Protein51.7 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Gehakt bakken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt, de chorizoblokjes en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en courgette in blokjes.
Saus maken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika, courgette en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3
  • Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan (zie Tip).
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
  • Snijd de koriander grof.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de zure room erbovenop.
  • Garneer met de overige belegen kaas, de cheddar en de verse koriander.