Rijke pasta met Mexicaanse twist
Rijke pasta met Mexicaanse twist

Rijke pasta met Mexicaanse twist

met chorizo, gehakt, cheddar en koriander

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Seasoned minced beef

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

25 g

Diced chorizo

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

100 g

Passata

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

15 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

50 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

70 g

Corn

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4314 kJ
Calories1031 kcal
Fat49.7 g
Saturated Fat22.1 g
Carbohydrate90.1 g
Sugar16.9 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein52.3 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg het gehakt, de chorizoblokjes en de Mexicaanse kruidenmix (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en bak 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
Saus maken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
  • Laat de mais uitlekken.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Afmaken
3
  • Voeg de pasta, het gehakt en de chorizo, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de sauteerpan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
  • Snijd de koriander grof.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de zure room erbovenop.
  • Garneer met de overige belegen kaas, de cheddar en de verse koriander.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.