Rijke pasta met Mexicaanse twist
Rijke pasta met Mexicaanse twist

Rijke pasta met Mexicaanse twist

met chorizo, gehakt, cheddar en courgette

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Seasoned minced beef

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

25 g

Diced chorizo

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

100 g

Passata

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

15 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

⅓ piece

Courgette

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3986 kJ
Calories953 kcal
Fat45.7 g
Saturated Fat20.3 g
Carbohydrate80.7 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein49.6 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt, de chorizoblokjes en de Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
Saus maken
2
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en courgette in blokjes.
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika, courgette en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Afmaken
3
  • Voeg de pasta, het gehakt, de chorizo en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan.
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de zure room erbovenop.
  • Garneer met de overige belegen kaas en de cheddar.