Van frittata tot shakshuka - met eieren kun je ook met de avondmaaltijd alle kanten op. Vandaag maak je roerei met lekker veel verse ingrediënten. De tomaat maakt het zoet en fris, terwijl de feta zorgt voor pit.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Komkommer
1.5 unit
Tomaat
1 unit
Bosui
40 g
Feta
(Contains Milk)
20 g
Mesclun
2 unit
Ei
(Contains Egg)
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Beng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de tomaten toe.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.
Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.
Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.