Rijkgevulde boerenomelet
Rijkgevulde boerenomelet

Rijkgevulde boerenomelet

met aardappel, oude kaas en een frisse salade

Voldoende groente eten is met dit recept een eitje. Met deze boerenomelet krijg je namelijk in een keer 250 gram groente binnen. Naar het schijnt werd deze boerenomelet oorspronkelijk gemaakt met alle groente die de boer nog in de keuken had. Zo zette hij eenvoudig een voedzame maaltijd op tafel, zonder eten te verspillen. Heb jij nog wat extra groente of kruiden in je keukenkastje? Voeg die dan gerust toe. Naast groente zit er vandaag ook oude kaas in de omelet – dit zorgt ervoor dat het geheel lekker smeuïg wordt.

Allergens:
Egg
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Aardappelblokjes

½ unit

Rode paprika

½ unit

Pruimtomaat

5 g

Verse krulpeterselie & bieslook

125 g

Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette

2 unit

Ei

(Contains Egg)

½ unit

Ciabatta met zonnebloempitten

(Contains Gluten)

25 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

15 g

Rucola en veldsla

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2718 kJ
Calories650 kcal
Fat34 g
Saturated Fat15.6 g
Carbohydrate51 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber8 g
Protein31 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een grote hapjespan of koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 6 – 8 minuten. • Snijd de rode paprika in dunne reepjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes en houd apart. • Hak de krulpeterselie en de bieslook grof.

Sausje maken
2

• Voeg de rode paprika en de groentemix toe aan de hapjespan met de aardappelblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en bak 5 – 7 minuten. Schep af en toe om. • Kluts ondertussen met een garde de eieren in een kom met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
3

• Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. • Voeg het eimengsel toe aan de pan met groenten en laat, afgedekt, in 4 – 5 minuten stollen. • Bestrooi na 3 minuten met de geraspte oude kaas.

Serveren
4

• Meng de rucola, veldsla en tomatenblokjes in een saladekom met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. • Verdeel de boerenomelet in twee helften en serveer met de salade. Garneer met de overige kruiden en serveer met de ciabatta.