.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Aardappelblokjes
½ unit
Rode paprika
½ unit
Pruimtomaat
5 g
Verse krulpeterselie & bieslook
125 g
Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette
(May be present Celery)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
½ unit
Ciabatta met zonnebloempitten
(Contains Gluten)
25 g
Geraspte oude kaas
(Contains Milk)
15 g
Rucola en veldsla
1 g
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een grote hapjespan of koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 6 - 8 minuten (zie TIP).Snijd de rode paprika in dunne reepjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes en houd apart.Hak de krulpeterselie en de bieslook grof.
Voeg de rode paprika en de groentenmix toe aan de hapjespan met de aardappelblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en bak 5 - 7 minuten. Schep af en toe om.Kluts ondertussen de eieren in een kom met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.Voeg het eimengsel toe aan de pan met groenten en laat 4 - 5 minuten afgedekt stollen. Bestrooi na 3 minuten met de geraspte oude kaas.
Meng de rucola, veldsla en tomatenblokjes in een saladekom met per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Verdeel de boerenomelet in twee helften en serveer met de salade. Garneer met de overige kruiden en serveer met de ciabatta.