Wist je dat Danablu een beschermde status heeft? Het mag enkel in Denemarken gemaakt worden, van Deense koemelk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Green beans
1 piece
Pear
½ piece
Bell pepper
50 g
Blue cheese cubes
1 piece
Malted grain bread roll
(Contains Gluten, Wheat, Barley, Rye, Spelt May be present Sesame, Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)
10 g
Chopped walnuts
1 piece
Pork loin
2 slice
Bacon
80 g
Salad mix with sunflower shoots
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
White wine vinegar
2 teaspoon
Mustard
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil in parten. Snijd de gele paprika in dunne repen. Verbrokkel de Danablu.
Zorg dat de sperziebonen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. Het is niet erg als de boontjes afkoelen.
Bak het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verhit een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Dep de varkensfilet droog met keukenpapier en smeer aan een kant in met 1 tl mosterd per persoon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de pan van de walnoten op middelhoog vuur en bak de varkensfilet in 2 - 3 minuten per kant gaar. Bak het ontbijtspek tegelijk mee tot het krokant is. Haal beide uit de pan en laat de varkensfilet rusten onder aluminiumfolie tot je gaat serveren.
Meng in een saladekom per persoon: 1 tl honing, 1 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout tot een gladde dressing. Meng er de sperziebonen, gemengde salade en paprikareepjes doorheen.
Schep de salade op het bord en garneer met de peer, Danablu, gebakken ontbijtspek en walnootstukjes. Snijd de varkensfilet in dunne plakken en leg ernaast. Serveer met het bierbostelbroodje.