Rijkgevulde salade met varkensfilet, peer en blauwe kaas
Rijkgevulde salade met varkensfilet, peer en blauwe kaas

Rijkgevulde salade met varkensfilet, peer en blauwe kaas

met spek, sperziebonen en een bierbostelbroodje

Wist je dat Danablu een beschermde status heeft? Het mag enkel in Denemarken gemaakt worden, van Deense koemelk.

Allergens:
Gluten
Wheat
Barley
Rye
Spelt

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Green beans

1 piece

Pear

½ piece

Bell pepper

50 g

Blue cheese cubes

1 piece

Malted grain bread roll

(Contains Gluten, Wheat, Barley, Rye, Spelt May be present Sesame, Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

10 g

Chopped walnuts

1 piece

Pork loin

2 slice

Bacon

80 g

Salad mix with sunflower shoots

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White wine vinegar

2 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories963 kcal
Energy (kJ)4029 kJ
Fat49 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate70 g
Sugar27 g
Dietary Fiber15.3 g
Protein54 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Sautépan or large frying pan
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Paper Towel
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil in parten. Snijd de gele paprika in dunne repen. Verbrokkel de Danablu.

Sperziebonen koken
2

Zorg dat de sperziebonen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. Het is niet erg als de boontjes afkoelen.

Broodje bakken
3

Bak het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verhit een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Varkensfilet bakken
4

Dep de varkensfilet droog met keukenpapier en smeer aan een kant in met 1 tl mosterd per persoon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de pan van de walnoten op middelhoog vuur en bak de varkensfilet in 2 - 3 minuten per kant gaar. Bak het ontbijtspek tegelijk mee tot het krokant is. Haal beide uit de pan en laat de varkensfilet rusten onder aluminiumfolie tot je gaat serveren.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1 tl honing, 1 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout tot een gladde dressing. Meng er de sperziebonen, gemengde salade en paprikareepjes doorheen.

Serveren
6

Schep de salade op het bord en garneer met de peer, Danablu, gebakken ontbijtspek en walnootstukjes. Snijd de varkensfilet in dunne plakken en leg ernaast. Serveer met het bierbostelbroodje.