Rijst met choisam, mangochutney en gebakken ei
Rijst met choisam, mangochutney en gebakken ei

Rijst met choisam, mangochutney en gebakken ei

Een vegetarische nasi met groene groenten en pinda’s

Nasi betekent in het Maleisisch en Indonesisch gekookte rijst. Hier bedoelen we vaak als we het over nasi hebben, nasi goreng, wat gebakken rijst is. Wist je dat ze in Indonesië en Maleisië niet alleen ’s avonds rijst eten, maar ook als ontbijt? In Maleisië wordt dit nasi lemak genoemd en het wordt geserveerd in een bananenblad.

Allergens:
Gluten
Soy
Mustard
Peanuts
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

150 g

Broccoli

125 g

Choisam

85 g

Basmatirijst

1 unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

40 g

Mangochutney

(Contains Mustard May be present Tree nuts, Peanuts)

2 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

10 g

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories754 kcal
Energy (kJ)3155 kJ
Fat28 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate101 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein21 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Breng 400 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst.

Verwijder de steelaanzet van de choisam.
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel klein. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe. Dek de pan af en stoom de broccoli 10 minuten op laag vuur.

4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Maak de Oosterse saus.
5

Maak een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Snijd of hak de koriander fijn en hak de pinda’s grof.

Voeg de choisam en de saus toe aan de wok of hapjespan.
6

Voeg de choisam en de saus toe aan de wok of hapjespan en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe, bestrooi naar smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

7

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Garneer het gerecht met koriander en pinda´s.
8

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei, de overige mangochutney en garneer met de koriander en pinda’s.