Door de kastanjechampignons heel te laten komt de smaak nog beter tot zijn recht. Met Aziatische smaakmakers als gember en sojasaus maak je in een handomdraai een zoete saus voor bij de champignons.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Basmatirijst
200 g
Broccoli
1 cm
Verse gember
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Sjalot
125 g
Kastanjechampignons
3 bunch
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
10 g
Sesamzaad
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
20 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
20 g
Cashewnoten
(Contains Peanuts, Tree nuts)
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Honing
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Meng de broccoli op een bakplaat met bakpapier met de helft van de olijfolie, peper en zout en rooster 15 – 25 minuten in de oven, of tot de broccoli beetgaar is.
Rasp ondertussen de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier. Hak de verse bladpeterselie grof.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelmatig vuur. Bak de gember, de knoflook en de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak 5 – 6 minuten. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Haal uit de pan, voeg de overige olijfolie toe en bak 2 spiegeleieren per persoon.
Voeg de sojasaus, de honing, de gebrande cashewnoten en 2 el water per persoon toe aan de champignons en draai het vuur middellaag. Bak nog 3 – 5 minuten en schep regelmatig om zodat de champignons goed omhuld worden door de kleverige saus.
Serveer de kastanjechampignons met de basmatirijst, de spiegeleieren en de geroosterde broccoli. Bestrooi met het sesamzaad en de bladpeterselie.