Rijst met pittige groenten en falafel
Rijst met pittige groenten en falafel

Rijst met pittige groenten en falafel

Met harissa en frisse tzatziki

Harissa is een pikante saus van onder andere rode peper, knoflook en komijn. In de Noord-Afrikaanse keuken wordt het gebruikt als smaakmaker in allerlei gerechten. Als tegenhanger voor de pit maak je een frisse tzatziki: yoghurt met komkommer en knoflook.

Allergens:
Milk
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

¼ unit

Knoflookteen

¼ unit

Komkommer

75 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

100 g

Broccoli

125 g

Peen

½ teaspoon

Harissa

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

½ pack

Falafel

(May be present Soy, Gluten, Mustard)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3996 kJ
Calories955 kcal
Fat43 g
Saturated Fat8.5 g
Carbohydrate109 g
Sugar18.7 g
Dietary Fiber16 g
Protein24 g
Salt5.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Spoon
Grater
Strainer
Cutting Board
Paring Knife
Wok with Lid
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Rijst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Tzaziki maken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Rasp de komkommer grof en voeg toe aan een vergiet of zeef. Druk het vocht uit de komkommer met de bolle kant van een lepel. Meng in een kom de yoghurt met de knoflook en de komkommer. Breng op smaak met peper en zout en bewaar in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Groenten snijden
3

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bospeen in dunne plakken.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de peen en de broccoli met de harissa (let op, harissa is erg pittig) en het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, in 6 –7 minuten beetgaar. Voeg de rijst toe aan de groenten en bak al roerend 1 – 2 minuten op middelhoog vuur zonder deksel.

Falafel bakken
5

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel in 2 – 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de rijst met groenten over de borden. Voeg eventueel nog wat extra vierge olijfolie toe om het smeuïger te maken. Serveer met de falafel en tzatziki.