Rijstbowl met sticky paddenstoelen
Rijstbowl met sticky paddenstoelen

Rijstbowl met sticky paddenstoelen

met zoetzure radijsjes, gember en sesamzaad

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite. Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door rode ui en bieslook.

Tags:
Veggie
Plant-Based
Allergens:
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ bunch

Radish

1 piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

1 piece

Red onion

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

20 milliliters

Soy sauce

10 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

2.5 g

Fresh chives

5 g

Sesame seeds

Not included in your delivery

1 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Flour

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Brown sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories644 kcal
Energy (kJ)2695 kJ
Fat20 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate96 g
Sugar19 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein16 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Pan with Lid
Bowl
Grater
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Zoetzuur maken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Snijd de radijs in plakken en voeg toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren, schep af en toe om.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snipper de rode ui. Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de bloem. Hak de bieslook fijn.

Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze behoren tot de groente en zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er in paddenstoelen veel vitamine B2, wat ervoor zorgt dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.

Sticky paddenstoelen maken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook, gember en de rode ui toe en bak nog 2 minuten. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt.

Tip: Gebruik een pan met anti-aanbaklaag. In het begin kunnen de paddenstoelen aan de bodem plakken. Roer alles weer goed los na het toevoegen van de sojasaus, sesamolie en het water.

Serveren
4

Meng de rijst met de overige sesamolie en de helft van het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de paddenstoelen erover. Garneer met de andere helft van de sesamzaadjes en de bieslook. Serveer met de zoetzure radijs.