Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite. Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door rode ui en bieslook.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Basmati rice
½ bunch
Radish
1 piece
Garlic
1 cm
Fresh ginger
1 piece
Red onion
175 g
Pre-cut mushroom mix
20 milliliters
Soy sauce
10 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
2.5 g
Fresh chives
5 g
Sesame seeds
1 tablespoon
White wine vinegar
1 tablespoon
Flour
1 teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Brown sugar
½ tablespoon
Sunflower oil
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Snijd de radijs in plakken en voeg toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren, schep af en toe om.
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snipper de rode ui. Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de bloem. Hak de bieslook fijn.
Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze behoren tot de groente en zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er in paddenstoelen veel vitamine B2, wat ervoor zorgt dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook, gember en de rode ui toe en bak nog 2 minuten. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt.
Tip: Gebruik een pan met anti-aanbaklaag. In het begin kunnen de paddenstoelen aan de bodem plakken. Roer alles weer goed los na het toevoegen van de sojasaus, sesamolie en het water.
Meng de rijst met de overige sesamolie en de helft van het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de paddenstoelen erover. Garneer met de andere helft van de sesamzaadjes en de bieslook. Serveer met de zoetzure radijs.