Rijstbowl met varkenshaas
Rijstbowl met varkenshaas

Rijstbowl met varkenshaas

met champignons en gomasio-sambalsaus

Champignons zijn een goede toevoeging aan je maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ piece

Garlic

65 g

Mushrooms

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Onion

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

½ piece

Carrot

50 g

Spinach

Not included in your delivery

2 teaspoon

White wine vinegar

¼ teaspoon

Sambal

250 milliliters

Water

1 tablespoon

Water for the sauce

1.5 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Brown sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2703 kJ
Calories646 kcal
Fat22 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate75.8 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein33.4 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Pan
Small Bowl
Kettle
Colander
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan en kook de rijst in 10 - 12 minuten. Laat 5 minuten nagaren.
  • Schaaf linten van de wortel met een dunschiller of kaasschaaf en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de overige wittewijnazijn met de sambal, bruine suiker, water voor de saus, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook. Bewaar de gomasio-sambalsaus tot serveren.
Snijden en bakken
2
  • Snijd de ui in halve maantjes. Snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij tot stap 4.
  • Breng ruim water aan de kook in een waterkoker. Schenk het kokende water over de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.
Varkenshaas bakken
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant.
  • Voeg de overige knoflook toe. Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Serveren
4
  • Snijd de varkenshaas in plakjes.
  • Schep de rijst in een kom en verdeel de varkenshaas, wortel, spinazie en champignons erover.
  • Garneer met de overige gomasio.
  • Besprenkel met de gomasio-sambalsaus en sojasaus of serveer de sauzen apart.