.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Jasmine rice
¼ piece
[Persian] cucumber
1 piece
Garlic
⅓ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
65 g
Mushrooms
100 g
Spinach
100 g
Pork tenderloin strips with Indian seasoning
1 piece
Egg
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 teaspoon
Brown sugar
¼ teaspoon
Sambal
2 teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
1.25 tablespoon
Sunflower oil
Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt 10 - 12 minuten. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt verder garen van het vuur. Rasp linten van de komkommer en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon; 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook.
Snijd de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spinazie.Schenk het kokende water van 1 pan over de spinazie, giet af en laat uitlekken.
Tip: Hiervoor kun je ook een waterkoker gebruiken.
Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaasreepjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaasreepjes, komkommer, spinazie en champignons over. Leg het spiegelei erbovenop. Garneer met de overige gomasio. Serveer met de sambal- en sojasaus.