Bibimbap is een samenvoeging van twee klanken - bibim (gemixt) en bap (rijst). In Koreaanse traditie wordt het ei in het midden van de bowl geserveerd omdat de kleur geel symbool staat voor het centrum.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Jasmine rice
¼ piece
[Persian] cucumber
3 piece
Garlic
⅓ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
65 g
Mushrooms
100 g
Spinach
100 g
Pork tenderloin strips with Indian seasoning
4 piece
Egg
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
to taste
Salt and pepper
2 teaspoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Brown sugar
1.75 tablespoon
Sunflower oil
¼ teaspoon
Sambal
Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt 10 - 12 minuten. Laat 5 minuten afgedekt uitstomen. Rasp linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook.
Snijd de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Breng ruim water aan de kook in de waterkoker. Schenk het kokende water over de spinazie in een vergiet, giet af en laat uitlekken.
Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaasreepjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.
Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaasreepjes, komkommer, spinazie en champignons over. Leg het spiegelei erbovenop. Garneer met de overige gomasio. Serveer met de sambal- en sojasaus.