Rijstbowl met varkenshaasreepjes en een spiegelei
Rijstbowl met varkenshaasreepjes en een spiegelei

Rijstbowl met varkenshaasreepjes en een spiegelei

geïnspireerd op Koreaanse bibimbap

Bibimbap is een samenvoeging van twee klanken - bibim (gemixt) en bap (rijst). In Koreaanse traditie wordt het ei in het midden van de bowl geserveerd omdat de kleur geel symbool staat voor het centrum.

Tags:
Family
Allergens:
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

¼ piece

[Persian] cucumber

2 piece

Garlic

⅓ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

65 g

Mushrooms

100 g

Spinach

100 g

Pork tenderloin strips with Indian seasoning

4 piece

Egg

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

1.75 tablespoon

Sunflower oil

¼ teaspoon

Sambal

1 teaspoon

Brown sugar

to taste

Salt and pepper

2 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories934 kcal
Energy (kJ)3908 kJ
Fat37 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate101 g
Sugar7 g
Dietary Fiber4 g
Protein47 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Kettle
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt 10 - 12 minuten. Laat 5 minuten afgedekt uitstomen. Rasp linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook.

Snijden en bakken
2

Snijd de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Breng ruim water aan de kook in de waterkoker. Schenk het kokende water over de spinazie in een vergiet, giet af en laat uitlekken.

Varkenshaas bakken
3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaasreepjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.

Serveren
4

Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaasreepjes, komkommer, spinazie en champignons over. Leg het spiegelei erbovenop. Garneer met de overige gomasio. Serveer met de sambal- en sojasaus.