Rijstnoedelbowl met rumpsteak en broccolini
Rijstnoedelbowl met rumpsteak en broccolini

Rijstnoedelbowl met rumpsteak en broccolini

met Vietnamese saus, sojabonen en zoetzure paarse wortel

Rumpsteak wordt beschouwd als één van de meest malse stukjes rundvlees. Het zit net achter de staart en wordt tevens gebruikt voor carpaccio.

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Rump steak

200 g

Rice noodles

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Purple carrot

50 g

Broccolini

¼ piece

Lime

1 piece

Garlic

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

10 g

Salted peanuts

5 g

Fresh basil & mint

25 g

Edamame

½ piece

Onion

Not included in your delivery

2 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

2 teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories884 kcal
Energy (kJ)3701 kJ
Fat29 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate104 g
Sugar19 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein46 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Colander
Peeler or Cheese Slicer
Wok or sautépan with lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Vlees marineren
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Meng per persoon 1/2 zakje Vietnamese saus en 1/2 el zonnebloemolie in een kom. Leg de rumpsteak hier in en laat marineren tot gebruik in stap 5. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Kook de noedels 7 - 8 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Het is niet erg als de noedels afkoelen.

Zoetzuur maken
2

Schil de paarse wortel. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de paarse wortel. Meng in een kom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker. Voeg de paarse wortel toe aan de kom, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Bakken
3

Snijd de broccolini in gelijke stukken van 3 cm. Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 5 - 8 minuten op middelmatig vuur.

Dressing maken
4

Snijd ondertussen de limoen in parten. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een kleine kom een dressing van de sojasaus, de sesamolie, de knoflook en per persoon: 1 tl suiker en het sap van 1 partje limoen. Voeg de noedels en de dressing toe aan de wok of hapjespan met de broccolini en houd het geheel op laag vuur warm tot serveren.

Vlees bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Wacht tot de koekenpan heet is en bak de rumpsteak met marinade in 2 – 4 minuten per kant bruin (pas op! dit kan spetteren!). De rumpsteak mag nog rosé zijn vanbinnen. Hak ondertussen de pinda's grof. Ris de blaadjes van de basilicum en munt en snijd fijn.

Bowl maken
6

Snijd de rumpsteak in fijne plakken, tegen de draad in. Verdeel de noedels met broccolini over diepe borden of kommen. Leg de sojabonen, zoetzure paarse wortel en sneetjes rumpsteak op de noedels. Garneer met de pinda's, de verse kruiden en een partje limoen.