Bij Brandt & Levie worden alle smaakcombinaties voor de verschillende worsten bedacht door de mannen zelf. Zo vind je in deze variant majoraan en knoflook.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Witte langgraanrijst
15 g
Zonnebloem-pompoenpittenmix
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
2 unit
Ui
1 unit
Brandt & Levie varkensworst met marjoraan en knoflook
40 g
Salademix met zonnebloemscheuten
5 g
Verse dille en bladpeterselie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Rode wijnazijn
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten in een pan met deksel. Giet af in een zeef en spoel met koud water zodat de rijst niet aan elkaar plakt. Verhit ondertussen een hapjespan (met deksel - deze gebruik je later), zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de zonnebloem-pompoenpittenmix tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de ui in ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de uien met een snuf zout toe. Bak de ui 5-6 minuten, zonder boter, aan. Verlaag het vuur naar middelhoog en voeg de roomboter toe. Laat 20 minuten karamelliseren. Gaat het te hard, zet het vuur dan nog lager of haal ze eerder uit de pan.
Verhit de olijfolie in de hapjespan met deksel en bak de varkensworst 2 - 3 minuten op middelhoog vuur aan. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 8 minuten garen. Draai regelmatig om.
Snijd de kruiden grof. Meng in een saladekom extra vierge olijfolie, rodewijnazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout en schep de salademix en de kruiden erdoor.
Schep de uitgestoomde rijst en de zonnebloem-pompoenpittenmix door de salade en breng nogmaals op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en schep de gekarameliseerde uien erop. Serveer met de varkensworst en schenk het achtergebleven bakvet over de rijstsalade.