Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met mango, taugé en gezouten pinda's

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Barley
Egg
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ head

Butter lettuce

80 g

Vegetarian beef-style pieces

(Contains Soy, Wheat, Barley, Egg)

½ piece

Mango

2 piece

Scallions

½ piece

Garlic

25 g

Beansprouts

¼ piece

Red chili pepper

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

75 g

Jasmine rice

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

¾ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories694 kcal
Energy (kJ)2905 kJ
Fat20.6 g
Saturated Fat2.5 g
Carbohydrate95.1 g
Sugar26.2 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein29 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst bereiden
1
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers of snijd de knoflook fijn.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de witte bosuiringen en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Weeg de rijst af en voeg samen met 250 ml water per persoon toe aan de pan. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.
  • Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten snijden
2
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees klein.
  • Meng in een kom de helft van het groene gedeelte van de bosui, het sap van 1 limoenpartje per persoon, peper en zout. Meng de botersla erdoor en voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak.

 

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Vegetarische runderstukjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit de rode peper 1 - 2 minuten.
  • Voeg de vegetarische runderstukjes toe en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de teriyakisaus en de taugé toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Hak ondertussen de pinda's grof.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4
  • Verdeel de botersla over diepe borden. Leg alle salade aan de ene kant van het bord.
  • Serveer de rijst hierbij aan de andere kant van het bord.
  • Leg de vegetarische runderstukjes met marinade bij de rijst en leg de mangostukjes op de salade.
  • Garneer met de pinda's en de overige bosuiringen.