Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met mango, taugé en gezouten pinda's

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Barley
Egg
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ head

Butter lettuce

80 g

Vegetarian beef-style pieces

(Contains Soy, Wheat, Barley, Egg)

½ piece

Mango

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

25 g

Beansprouts

75 g

Jasmine rice

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

¼ piece

Lime

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

¾ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories700 kcal
Energy (kJ)2929 kJ
Fat20.4 g
Saturated Fat2.4 g
Carbohydrate96.8 g
Sugar27.1 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein29 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst bereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. 
  • Weeg de rijst af en voeg samen met 250 ml water per persoon toe aan de pan. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.
  • Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten snijden
2
  • Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees klein.
  • Meng in een kom het sap van 1 limoenpartje per persoon met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de botersla erdoorheen.

 

Vegetarische runderstukjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. 
  • Voeg de vegetarische runderstukjes en de overige knoflook toe en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de teriyakisaus en de taugé toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Hak de pinda's grof. 

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4
  • Verdeel de botersla over diepe borden. Leg alle salade aan de ene kant van het bord.
  • Serveer de rijst aan de andere kant van het bord.
  • Leg de vegetarische runderstukjes met de saus bij de rijst en leg de mangostukjes op de salade.
  • Garneer met de pinda's.