Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met sinaasappel, taugé en gezouten pinda's

De vegetarische runderstukjes zijn gemaakt van tarwekorrels. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Barley
Egg
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ bunch

Scallions

½ piece

Garlic

75 g

Jasmine rice

¼ piece

Red chili pepper

⅓ head

Butter lettuce

¼ piece

Lime

½ piece

Easy peel orange

80 g

Vegetarian beef-style pieces

(Contains Soy, Wheat, Barley, Egg)

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Beansprouts

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

¾ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3019 kJ
Calories722 kcal
Fat24.7 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate91.6 g
Sugar22.9 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein29.7 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst bereiden
1
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de het witte gedeelte van de bosui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan of waterkoker voor de rijst. 
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met de knoflook en bosui, voeg het kokende water toe en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten snijden
2
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes. Pel de sinaasappel. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukken. 
  • Meng in een kom de helft van het groene gedeelte van de bosui met per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout.
  • Meng de botersla erdoor.

 

Vegetarische runderstukjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rode peper 1 - 2 minuten.
  • Voeg de vegetarische runderstukjes toe en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de teriyakisaus en de taugé toe en bak nog 1 minuut mee. 
  • Hak ondertussen de pinda's grof.
Serveren
4
  • Verdeel de botersla over diepe borden. Serveer de rijst hierbij aan de andere kant van het bord.
  • Leg de vegetarische runderstukjes met de saus uit de pan bij de rijst en leg de sinaasappelstukjes op de salade.
  • Garneer met de pinda's en de overige groene bosuiringen.