Je serveert vandaag een Indische rijsttafel met onder andere kipfilethaasjes en gehaktballetjes in satésaus. Selamat makan!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Chicken fillets
¼ piece
Lime
100 g
Green beans
1 piece
Carrot
10 g
Garlic-ginger-chili mix
125 milliliters
Coconut milk
1.5 teaspoon
Ground turmeric
75 g
Jasmine rice
15 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
4 piece
Beef-pork meatballs with Thai seasoning
(May be present Mustard, Celery, Soy, Wheat, Egg)
½ sachet(s)
Javanese wok paste
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
40 g
Peanut sauce
1 tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
White wine vinegar
½ piece
Low sodium chicken stock cube
to taste
Salt and pepper
Snijd de limoen in partjes en pers 1 limoenpartje per persoon uit in een kom. Voeg de Javaanse wokpasta en kipfilethaasjes toe aan de kom en meng goed. Zet apart tot gebruik (zie Tip). Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Rasp de wortel met een grove rasp.
Tip: Heb je satéprikkers in huis? Rijg dan elk kipfilethaasje aan een satéprikker.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de gemalen kurkuma samen met de helft van de gember, knoflook en rode pepermix toe aan de steelpan en bak kort. Voeg de rijst en 150 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg ten slotte 1/3 van de kokosmelk toe en roer alles goed door. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes droogkoken. Voeg eventueel wat extra water toe als de rijst te snel droogkookt. Laat afgedekt nagaren.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de overige verse gember, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten. Voeg 1/3 van de kokosmelk en per persoon: 140 ml water en 1/4 kippenbouillonblokje toe. Roer goed door en voeg de sperziebonen en de helft van de geraspte wortel toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 13 - 15 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de overige wortel toe en schep goed om. Zet opzij en laat de smaken intrekken. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe aan een koekenpan met deksel. Leg de kipfilethaasjes in de pan en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur, voeg de overgebleven marinade toe en bak de kip nog 2 - 3 minuten met deksel op de pan, of tot de kip gaar is. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten. Voeg de satésaus en de overige kokosmelk toe en verwarm 1 minuut.
Verdeel de gele rijst over een grote kom en garneer met de helft van de gefrituurde uitjes. Serveer de overige elementen in aparte kommen of serveerschalen en verdeel over de tafel. Garneer de gehaktballetjes met de overige gefrituurde uitjes. Serveer met de overige limoenpartjes.