Deze week reis je door de keuken van Indonesië. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Chicken fillets
¼ piece
Lime
100 g
Green beans
1 piece
Carrot
10 g
Garlic-ginger-chili mix
125 milliliters
Coconut milk
1.5 teaspoon
Ground turmeric
75 g
Jasmine rice
15 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
4 piece
Beef-pork meatballs with Thai seasoning
(May be present Mustard, Celery, Soy, Wheat, Egg)
½ sachet(s)
Javanese wok paste
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
40 g
Peanut sauce
(Contains Peanuts, Soy, Wheat)
1 tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
White wine vinegar
½ piece
Low sodium chicken stock cube
to taste
Salt and pepper
Snijd de limoen in partjes en pers 1 limoenpartje per persoon uit in een kom. Voeg de Javaanse wokpasta en kipfilethaasjes toe aan de kom en meng goed (zie Tip). Zet apart tot gebruik. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Rasp de wortel met een grove rasp.
Tip: Heb je satéprikkers in huis? Rijg dan elk kipfilethaasje aan een satéprikker.
Verhit een steelpan met deksel met 1/2 el roomboter per persoon op middelmatig vuur voor de rijst. Voeg de gemalen kurkuma samen met de helft van de mix van verse gember, knoflook en rode peper toe aan de steelpan en bak kort. Voeg de rijst en 225 ml water per persoon toe. Verkruimel er 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven. Voeg ten slotte 1/3 van de kokosmelk toe en roer alles goed door. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken. Giet af en houd afgedekt warm.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de overige verse gember, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten. Voeg 1/3 van de kokosmelk en per persoon: 140 ml water en 1/4 kippenbouillonblokje toe. Roer goed door en voeg de sperziebonen en de helft van de geraspte wortel toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 13 - 15 minuten op laag vuur koken. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei; de gezondheid van je huid, haar en nagels; en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de overige wortel toe en schep goed om. Zet opzij en laat de smaken intrekken. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe aan een koekenpan met deksel. Leg de kipfilethaasjes in de pan en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur, voeg de overgebleven marinade toe en bak de kip nog 2 - 3 minuten met deksel op de pan, of tot de kipfilethaasjes gaar zijn. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten. Voeg de satésaus en de overige kokosmelk toe en verwarm 1 minuut.
Verdeel de gele rijst over een grote kom en garneer met de helft van de gefrituurde uitjes. Serveer de overige elementen in aparte kommen of serveerschalen en verdeel over de tafel. Garneer de gehaktballetjes met de andere helft van de gefrituurde uitjes. Serveer met de overige limoenpartjes.