Risotto met aubergine, prei en romige kaas
Risotto met aubergine, prei en romige kaas

Risotto met aubergine, prei en romige kaas

Deze zachte, romige risotto is rijk aan groente en bevat de smaakvolle kaas, provolone. Provolone is een van koemelk gemaakte, gebroeide kneedkaas uit Italië die half hard tot hard kan zijn. In het Italiaans noemen ze deze kneedkazen 'formaggi a pasta filata'.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

75 g

Risottorijst

½ unit

Aubergine

½ unit

Prei

2 sprig

Verse tijm

(May be present Celery)

2 leaves

Verse salie

25 g

Provolonevlokken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2657 kJ
Calories635 kcal
Fat26 g
Saturated Fat12.6 g
Carbohydrate78 g
Sugar10.3 g
Dietary Fiber8 g
Protein18 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Bouillon bereiden
1

Bereid de bouillon en snijd of pers de knoflook fijn.

Fruiten
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto bereiden
3

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 deel van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 15 - 20 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen.

Groente snijden
4

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm en de prei in ringen. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de salie fijn.

Bakken
5

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine, prei, tijm en 2 el water, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de salie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de helft van de groenten en de helft van de provolone toe aan de risotto en laat de provolone al roerend smelten. Verdeel de risotto over de borden en garneer met de overige groenten en provolo