Risotto met buffelmozzarella en broccoli
Risotto met buffelmozzarella en broccoli

Risotto met buffelmozzarella en broccoli

met prei, pecorino en citroentijm

Wist je dat de originele mozzarella di bufala gemaakt werd van de melk van zwarte waterbuffels uit een regio ten noordwesten van Napels? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Risotto rice

½ piece

Onion

½ piece

Lemon

160 g

Broccoli

10 g

Grated Pecorino DOP

½ piece

Leek

2.5 g

Fresh lemon thyme

(May be present Celery)

1 piece

Garlic

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

¼ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories668 kcal
Energy (kJ)2794 kJ
Fat28 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate72 g
Sugar8 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein27 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Saucepan
Casserole with Lid
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in blokjes. Meng met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 23 minuten in de oven, of tot de broccoli beetgaar is. Schep halverwege om.

Tip: Tip 1: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje. Tip 2: De topjes kunnen donker worden, dit zorgt voor een extra nootachtige smaak. Let er wel op dat de broccoli niet verbrandt.

Groenten bakken
2

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit in een hapjespan met deksel 1/2 el roomboter per persoon op middellaag vuur. Fruit de ui, knoflook en prei 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak 1 - 2 minuten. Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.

Risotto bereiden
3

Voeg 1/3 van de bouillon en de citroentijm toe aan de pan met deksel en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Tip: Vervang naar wens een deel van de bouillon met eenzelfde hoeveelheid witte wijn.

Risotto afmaken
4

Voeg de overige bouillon toe aan de risotto en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt totaal ongeveer 20 - 25 minuten. Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens in partjes.

Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen is afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

Op smaak brengen
5

Haal de pan met risotto van het vuur. Voeg vervolgens 1/2 tl citroenrasp per persoon, de geraspte pecorino en peper en zout naar smaak toe. Laat, afgedekt, 2 minuten staan. Roer daarna de broccoli erdoorheen.

Tip: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden. Snijd de buffelmozzarella in plakken en verdeel over de risotto. Voeg naar smaak rode peper toe. Pas op: deze is pittig! Garneer met 1 citroenpartje per persoon.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.