Wist je dat de originele mozzarella di bufala gemaakt werd van de melk van zwarte waterbuffels uit een regio ten noordwesten van Napels? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Risotto rice
½ piece
Onion
½ piece
Lemon
160 g
Broccoli
10 g
Grated Pecorino DOP
½ piece
Leek
2.5 g
Fresh lemon thyme
(May be present Celery)
1 piece
Garlic
½ bulb(s)
Buffalo mozzarella
(Contains Milk)
¼ piece
Red chili pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
¼ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in blokjes. Meng met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 23 minuten in de oven, of tot de broccoli beetgaar is. Schep halverwege om.
Tip: Tip 1: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje. Tip 2: De topjes kunnen donker worden, dit zorgt voor een extra nootachtige smaak. Let er wel op dat de broccoli niet verbrandt.
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit in een hapjespan met deksel 1/2 el roomboter per persoon op middellaag vuur. Fruit de ui, knoflook en prei 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak 1 - 2 minuten. Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.
Voeg 1/3 van de bouillon en de citroentijm toe aan de pan met deksel en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Tip: Vervang naar wens een deel van de bouillon met eenzelfde hoeveelheid witte wijn.
Voeg de overige bouillon toe aan de risotto en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt totaal ongeveer 20 - 25 minuten. Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens in partjes.
Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen is afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.
Haal de pan met risotto van het vuur. Voeg vervolgens 1/2 tl citroenrasp per persoon, de geraspte pecorino en peper en zout naar smaak toe. Laat, afgedekt, 2 minuten staan. Roer daarna de broccoli erdoorheen.
Tip: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.
Verdeel de risotto over de borden. Snijd de buffelmozzarella in plakken en verdeel over de risotto. Voeg naar smaak rode peper toe. Pas op: deze is pittig! Garneer met 1 citroenpartje per persoon.
Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.