.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
1.5 unit
Bleekselderij
(Contains Celery)
¼ unit
Rode peper
½ unit
Courgette
2.5 g
Vers basilicum
(Contains Celery)
1 unit
Varkensworst met citroen en tijm
75 g
Risottorijst
65 g
Buffelmozzarella
(Contains Milk)
10 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
300 milliliters
Groentebouillon
to taste
Peper en zout
Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes van 2 cm. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes, bewaar de takjes en hak de blaadjes fijn. Bereid de bouillon met de basilicumtakjes en houd de blaadjes apart.
Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en voeg de rode ui, knoflook, bleekselderij en het worstvlees toe. Bak het vlees los op hoog vuur en bak daarna, afgedekt, 4-5 minuten op middellaag vuur. Voeg de rode peper en risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut op laag vuur. Haal de basilicumtakjes uit de bouillon en voeg 1/3 van de bouillon toe.
Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de korrels is opgenomen, weer ⅓ van de bouillon toe, en laat de risotto de bouillon weer opnemen. Voeg de courgette en overige bouillon toe aan de risotto. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de risotto te droog wordt.
Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.
Haal de pan van het vuur. Roer de mozzarella en de helft van het basilicum door de risotto. Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de risotto over de borden en garneer met het overige basilicum en de geraspte Italiaanse kaas.