Een perfecte risotto kost tijd en geduld. Een handige tip om het proces soepel te laten verlopen: houd de bouillon heet op het fornuis!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Risotto rice
½ piece
Fennel
½ sachet(s)
African-inspired spice mix
½ piece
Onion
50 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
½ piece
Garlic
125 g
Red cherry tomatoes
10 g
Salted almonds
(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
½
Tomato paste
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
350 milliliters
Boiled water
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 350 ml water.
Meng in een grote kom de venkel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 el tomatenpuree en 1 tl Afrikaanse kruiden. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Houd ruimte over voor een ovenschaal.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met per persoon: 1/2 el balsamicoazijn en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de cherrytomaten 12 - 15 minuten mee in de oven.
Hak de amandelen grof. Verkruimel de witte kaas. Snijd de peterselie fijn. Haal de risotto van het vuur en roer de helft van de witte kaas, de helft van de peterselie, 2/3 van de cherrytomaten en de overige Afrikaanse kruiden door de risotto. Breng goed op smaak met peper en zout.
Serveer de risotto in diepe borden. Leg de geroosterde venkel en overige cherrytomaten erbovenop. Garneer met de amandelen, overige witte kaas en peterselie.
Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.