Risotto met heekfilet en pastinaak
Risotto met heekfilet en pastinaak

Risotto met heekfilet en pastinaak

met basilicumcrème en oude kaas

Pastinaak staat bekend als wintergroente, maar kan het hele jaar door gegeten worden. Wist je dat hij zoeter wordt van smaak door vorst?

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

150 g

Parsnip

75 g

Risotto rice

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

20 g

Lamb's lettuce

15 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

10 milliliters

Basil crème with lemon

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

White wine vinegar

300 milliliters

Low sodium fish stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories858 kcal
Energy (kJ)3590 kJ
Fat39.5 g
Saturated Fat14.9 g
Carbohydrate90.6 g
Sugar8.6 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein32.1 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Schil de pastinaak en snijd in dunne plakjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon met 100 ml kokend water per persoon of maak gebruik van natriumarme bouillon.

Pastinaak bakken
2

Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een hapjespan op gemiddeld vuur. Fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de pastinaakplakjes toe en bak 2 – 3 minuten.

Weetje: De heekfilet in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen. Wie weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loopt risico op tekort. Eet dus regelmatig (zee gevangen) vis, ei, zuivel en/of zeewier!

Risotto bereiden
3

Voeg de risottorijst toe aan de pastinaak en bak al roerend 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer af en toe door.

Risotto garen
4

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en vanbinnen nog een lichte bite heeft – dit duurt ongeveer 25 – 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Heekfilet bakken
5

Dep de heekfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere kant. Meng in een saladekom de veldsla met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Roer vlak voor serveren de oude kaas en de basilicumcrème door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de veldsla over de borden en schep de risotto erop. Serveer met de heekfilet.