Risotto met heekfilet en pastinaak
Risotto met heekfilet en pastinaak

Risotto met heekfilet en pastinaak

met basilicumcrème, oude kaas en salade met appel

Wist je dat pastinaak zoeter wordt van smaak door de vorst? Vandaar dat deze groente ook 's winters wordt geteeld.

Allergens:
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Parsnip

75 g

Risotto rice

20 g

Lamb's lettuce

15 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

10 milliliters

Basil crème

½ piece

Apple

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

White wine vinegar

300 milliliters

Low sodium fish stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3533 kJ
Calories844 kcal
Fat39.6 g
Saturated Fat15.1 g
Carbohydrate86 g
Sugar17.2 g
Dietary Fiber16 g
Protein31.8 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Pastinaak bakken
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de ui in halve ringen. Schil de pastinaak en snijd in plakjes.
  • Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de pastinaak toe en bak 2 - 3 minuten.
Risotto bereiden
2
  • Voeg de risottorijst toe aan de hapjespan en bak al roerend 1 minuut.
  • Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer af en toe door. Herhaal nog 2 keer met met de overige bouillon.
  • De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een lichte bite hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten.
  • Voeg eventueel extra water toe en kook wat langer voor een zachtere risotto.
Heekfilet bakken
3
  • Dep de heekfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten op de andere kant.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Meng in een saladekom de veldsla en de appel met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer vlak voor serveren de oude kaas en de basilicumcrème door de risotto en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de risotto over de borden en leg de heekfilet erbovenop. Serveer de salade ernaast.

Weetje: De heekfilet in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen. Wie weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loopt risico op tekort. Eet dus regelmatig (zee gevangen) vis, ei, zuivel en/of zeewier!