Risotto met krokante aardpeer en Parmigiano Reggiano
Risotto met krokante aardpeer en Parmigiano Reggiano

Risotto met krokante aardpeer en Parmigiano Reggiano

met hazelnoten en prei

Voor een smaakexplosie in jouw paddenstoelenrisotto van orzo, voeg je gewoon wat MAGGI bouillon toe. Het is supermakkelijk af te meten, smaakt lekker én geeft al jouw gerechten net dat beetje extra. MAGGI bouillon is niet alleen perfect voor risotto, maar ook voor soep of couscous. Smullen maar!

Tags:
Veggie
Allergens:
Hazelnuts
Milk
Celery
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

½ piece

Leek

75 g

Risotto rice

100 g

Jerusalem artichoke

15 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

¼ piece

Lemon

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

½ tablespoon

MAGGI vegetable stock

(Contains Celery, Wheat May be present Milk)

Not included in your delivery

½ teaspoon

White balsamic vinegar

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3118 kJ
Calories745 kcal
Fat34.6 g
Saturated Fat16.7 g
Carbohydrate84 g
Sugar8.7 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein18.2 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid een bouillon van per persoon: 350 ml water en 1/2 el MAGGI vloeibare groentebouillon. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne halve ringen en was de prei. Verhit 1 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.

Rijst roerbakken
2

Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak al roerend 1 minuut. Voeg de witte balsamicoazijn en 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto garen
3

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe. Roer tot de risotto de bouillon weer heeft opgenomen en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen (zie Tip).

Tip: Voor deze winterse risotto gebruik je iets meer vocht dan gebruikelijk. De risotto blijft dus iets natter. Houd je daar niet van? Voeg dan minder bouillon en water toe.

Aardpeer bakken
4

Schil of was ondertussen de aardpeer grondig en snijd hem in dunne plakjes (zie Tip). Hak de hazelnoten grof. Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardpeerplakjes 10 - 12 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de gehakte hazelnoten toe en bak 2 minuten mee.

Tip: Snijd de aardpeerplakjes niet te dik, zodat ze helemaal gaar zijn na het bakken - krokant vanbuiten en zacht vanbinnen.

Op smaak brengen
5

Roer een scheutje warm of gekookt water door de risotto en haal van het vuur. Laat de risotto, afgedekt, 5 minuten staan (zie Tip). Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Rasp de kaas. Roer vervolgens de kaas en 1 tl citroensap per persoon door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Door de risotto nog even te laten nagaren met het deksel op de pan wordt hij extra smeuïg.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en garneer met de aardpeer en de hazelnoten. Bestrooi naar smaak met de peterselie, citroenrasp en flink wat zwarte peper.

Weetje: Wist je dat aardpeer rijk is aan ijzer? Aardpeer bevat per gram zelfs meer ijzer dan biefstuk!