Risotto met miso-paddenstoelen
Risotto met miso-paddenstoelen

Risotto met miso-paddenstoelen

met amchoi, roomkaas en Koreaanse kruiden

Miso is een Japanse smaakmaker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is 1 van de 5 basissmaken.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Risotto rice

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

15 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Cream cheese

(Contains Milk)

90 g

Pre-cut ​​mushroom mix

100 g

Am choi

⅓ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

¼ piece

Red chili pepper

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

100 milliliters

Low sodium mushroom or vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2442 kJ
Calories584 kcal
Fat24.5 g
Saturated Fat14.5 g
Carbohydrate72.3 g
Sugar3.5 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein13 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid 100 ml bouillon per persoon en vul aan met 200 ml water per persoon (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Halveer eventueel grote paddenstoelen. Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als het blad van de amchoi klein. Houd de stelen apart van de groene bladeren.

Tip: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Dan kun je ook groentebouillon gebruiken.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon met water toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra het vocht door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon met water toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel zacht is vanbuiten en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Paddenstoelen bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten. Voeg na 3 minuten de rode peper toe en bak mee. Haal de pan van het vuur, voeg de miso (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe en meng goed door. Haal de paddenstoelen met rode peper en miso uit de pan en bewaar apart tot serveren. 

 

Amchoi bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de stelen van de amchoi 1 - 2 minuten. Voeg de bladeren van de amchoi toe en bak nog 1 minuut. 

Risotto afmaken
5

Haal de pan met risotto van het vuur. Voeg de gebakken amchoi, roomkaas en Koreaanse kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Serveer de risotto in diepe borden. Leg de paddenstoelen in miso bovenop de risotto. Garneer met de gomasio.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.