Waan je tijdens het koken van deze risotto in een Italiaanse cucina. De klassieke combinatie van mozzarella, basilicum en tomaat steelt de show in dit gerecht. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
2.5 g
Fresh basil
½ piece
Carrot
1.5 piece
Tomato
75 g
Risotto rice
¼ piece
Red chili pepper
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
15 g
Grated Pecorino DOP
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes. Laat 1/2 el roomboter per persoon smelten in een pan met deksel op middellaag vuur en voeg de ui, knoflook, wortel, olijfolie en 2 el water per persoon toe. Roerbak de groenten 5 minuten op laag vuur, of tot ze zacht zijn.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan natriumarme bouillon of bereid de helft van de bouillon en vul aan met water.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak al roerend 1 minuut.
Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe. Hak de basilicumblaadjes grof en scheur de mozzarella in stukjes.
Tip: Vervang eventueel een deel van de bouillon met eenzelfde hoeveelheid witte wijn.
Pas op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten.
Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen is afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.
Haal de pan van het vuur. Roer de mozzarella samen met de helft van het basilicum door de risotto. Voeg vervolgens de helft van de geraspte pecorino en naar smaak peper en zout toe en laat, afgedekt, 2 minuten staan. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de overige pecorino. Voeg naar smaak rode peper toe. Garneer met het overige basilicum.
Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.