Een perfecte risotto kost tijd en geduld. Een handige tip om het proces soepel te laten verlopen: houd de bouillon heet op het fornuis!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1.5 piece
Tomato
75 g
Risotto rice
¼ piece
Red chili pepper
2.5 g
Fresh basil
(May be present Celery)
⅓ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
20 g
Grana Padano flakes DOP
(Contains Egg, Milk)
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
4 milliliters
Crema di balsamico
(Contains Sulphites)
100 g
Spinach
(May be present Celery)
½ tablespoon
Olive oil
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie in een pan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak al roerend 1 minuut.
Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen (zie Tip). Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
Tip: Vervang eventueel een deel van de bouillon met eenzelfde hoeveelheid witte wijn.
Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten (zie Tip). Scheur de spinazie klein boven de pan wanneer de risotto bijna gaar is en laat al roerend volledig slinken.
Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen is afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.
Hak ondertussen de basilicumblaadjes grof. Haal de pan van het vuur. Voeg de helft van het basilicum en 1 tl Siciliaanse kruidenmix per persoon toe aan de risotto en roer goed door. Voeg vervolgens de helft van de Grana Padanovlokken en peper en zout naar smaak toe en laat, afgedekt, 2 minuten staan.
Verdeel de risotto over de borden, scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de risotto. Bestrooi met de overige Grana Padanovlokken. Voeg rode peper naar smaak toe. Garneer met het overige basilicum en de balsamicocrème.
Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.