Risotto met peterseliewortel en heekfilet
Risotto met peterseliewortel en heekfilet

Risotto met peterseliewortel en heekfilet

met basilicumcrème en oude kaas

Vergis je niet: hoewel de pastinaak en peterseliewortel qua uiterlijk veel op elkaar lijken, onderscheiden ze zich toch in smaak. Deze lijkt meer op knolselderij en – hoe raad je het – peterselie. Net als wortel kan hij zowel wat steviger of zachter gekookt worden. Heerlijk in een stamppot of, zoals vandaag, in een smeuïge risotto.

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

125 g

Peterseliewortel

75 g

Risottorijst

1 unit

Heekfilet met huid

(Contains Fish)

20 g

Veldsla

12 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

½ tube

Basilicumcrème

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

300 milliliters

Visbouillon

1.5 tablespoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2973 kJ
Calories711 kcal
Fat36 g
Saturated Fat13.9 g
Carbohydrate65 g
Sugar3.1 g
Dietary Fiber3 g
Protein31 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Schil de peterseliewortel en snijd in dunne plakjes.

Peterseliewortel bakken
2

Verhit per persoon 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een hapjespan op gemiddeld vuur. Fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de plakjes peterseliewortel toe en bak 2 – 3 minuten.

Risotto bereiden
3

Voeg de risottorijst toe aan de peterseliewortel en bak al roerend 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer af en toe door.

Risotto garen
4

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en vanbinnen nog een lichte bite heeft – dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Heekfilet bakken
5

Meng in een saladekom de veldsla met per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere kant.

Serveren
6

Roer vlak voor serveren de oude kaas en de basilicumcrème door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de veldsla over de borden en schep de risotto erop. Serveer met de heekfilet.