Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie
Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie

Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie

met mascarpone en geraspte kaas

Bij Brandt & Levie worden alle smaakcombinaties voor de verschillende worsten bedacht door de mannen zelf. Zo vind je in deze variant majoraan en knoflook.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

¾ piece

Fennel

1 piece

Pork sausage with marjoram & garlic

0.17 sachet(s)

Ground fennel seed

75 g

Risotto rice

25 g

Mascarpone

15 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories955 kcal
Energy (kJ)3996 kJ
Fat57 g
Saturated Fat27 g
Carbohydrate78 g
Sugar3 g
Dietary Fiber4.9 g
Protein28 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Snipper de ui. Weeg de venkel af en snijf vervolgens in kwarten. Verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd het eventuele venkelloof apart.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Worst ontvellen
2

Breng 350 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.

Bakken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui, het grootste deel van de venkel, het gemalen venkelzaad en het worstvlees toe. Bak het vlees los op hoog vuur en bak daarna, afgedekt, nog 4 – 5 minuten op middellaag vuur.

Venkel bereiden
4

Meng ondertussen in een kom de overige venkel met extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak. Voeg de risottorijst toe aan de wok of hapjespan en bak al roerend 2 minuten op laag vuur. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Tip: Een klassieke risotto wordt met wijn gemaakt. Heb je nog witte wijn in huis? Blus de risottorijst in stap 5 dan af met een scheut wijn.

Risotto koken
5

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, opnieuw ⅓ van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Kook de risotto op laag vuur in ongeveer 15 – 20 minuten gaar. Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water of bouillon toe om de korrels verder te garen.

Tip: De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn en vanbinnen nog een lichte bite hebben.

Serveren
6

Voeg de mascarpone en het grootste deel van de geraspte kaas toe aan de risotto, roer goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Serveer met de venkelsalade en garneer met het venkelloof.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik de helft van de mascarpone en laat het bestrooien met de overige geraspte kaas achterwege. Gebruik het de volgende dag in een soep of lunch.