Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie
Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie

Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie

met mascarpone en geraspte kaas

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Fennel

1 piece

Pork sausage with marjoram & garlic

75 g

Risotto rice

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

15 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

¼ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories857 kcal
Energy (kJ)3586 kJ
Fat47 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate78 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein26.7 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Snipper de ui. Snijd de venkel in kwarten. Verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd het eventuele venkelloof apart.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Worst ontvellen
2

Breng 350 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven (zie Tip). Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.

Bakken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui, 2/3 van de venkel en het worstvlees toe. Bak het vlees in 3 minuten los op hoog vuur en bak daarna, afgedekt, nog 4 – 5 minuten op middellaag vuur. Voeg de Italiaanse kruiden toe. 

Venkel bereiden
4

Meng ondertussen in een kom de overige venkel met de suiker, azijn en een snuf zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. Voeg de risottorijst toe aan de wok of hapjespan en bak al roerend 2 minuten op laag vuur. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen (zie Tip). Roer regelmatig door.

Tip: Een klassieke risotto wordt met wijn gemaakt. Heb je nog witte wijn in huis? Blus de risottorijst dan af met een scheut wijn en voeg daarna de bouillon toe.

Risotto koken
5

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, opnieuw 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Kook de risotto op laag vuur in ongeveer 15 – 20 minuten gaar (zie Tip). Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water of bouillon toe om de korrels verder te garen.

Tip: De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn en nog een lichte bite hebben vanbinnen.

Serveren
6

Voeg de mascarpone en het grootste deel van de geraspte kaas toe aan de risotto, roer goed en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel over diepe borden, bestrooi met de overige geraspte kaas en leg de venkelsalade erbovenop. Garneer met het venkelloof.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mascarpone en laat het bestrooien met de overige geraspte kaas achterwege. Gebruik het de volgende dag in een soep of lunchgerecht.