Risotto van orzo alla melanzane
Risotto van orzo alla melanzane

Risotto van orzo alla melanzane

met Mediterraans gemarineerde kip

Zin in risotto, maar weinig tijd? Deze variant maak je van orzo. Dit heeft minder tijd nodig om te garen, maar heeft wel het smeuïge dat je van ristotto gewend bent.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken fillets with Mediterranean spices

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

½ piece

Garlic

½ piece

Red onion

½ piece

Eggplant

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Flour

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Sugar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories752 kcal
Energy (kJ)3148 kJ
Fat24.2 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate84.8 g
Sugar21.3 g
Dietary Fiber9.7 g
Protein41.2 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg 1/2 el bloem per persoon, peper en zout toe aan een kom. Voeg de aubergineblokjes toe en meng goed tot ze bedekt zijn met een laagje bloem.

Aubergine bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergineblokjes al roerend in 8 - 10 minuten rondom bruin. Haal de blokjes uit de pan en bewaar apart voor later. 

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en Italiaanse kruiden 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook en orzo toe en roerbak nog 1 minuut. Blus af met de tomatenblokjes en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Laat al roerend 2 - 3 minuten inkoken.

Orzo koken
4

Voeg het bouillonblokje en 150 ml water per persoon toe aan de tomatensaus (zie Tip). Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 15 - 17 minuten zachtjes inkoken, of tot de orzo gaar is. Meng tussendoor regelmatig zodat de orzo niet aanbakt en voeg eventueel meer water toe indien de orzo te snel droog kookt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje.

Kip bakken
5

Smelt ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de aubergine op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 6 - 8 minuten bruin. Zet het vuur uit en houd afgedekt warm tot serveren. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano met een rasp.

 

Serveren
6

Voeg, wanneer de orzo gaar is, de helft van de aubergineblokjes toe en roer de helft van de geraspte parmigiano erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de borden. Serveer de kipfilethaasjes op de orzo en garneer met de overige aubergineblokjes en geraspte parmigiano.