Risotto van orzo met kruidige kipfilet
Risotto van orzo met kruidige kipfilet

Risotto van orzo met kruidige kipfilet

met zelfgemaakte spinazie-erwtenpesto en gegrilde tomaat

Vandaag maak je zelf spinazie-erwtenpesto door doperwten, spinazie, basilicum en geraspte kaas te pureren. Dat is lekker én gezond! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast with Mediterranean herbs

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

100 g

Spinach

5 g

Fresh basil

25 g

Grated mature cheese

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

100 g

Canned peas

½ piece

Tomato

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories622 kcal
Energy (kJ)2604 kJ
Fat17 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate68 g
Sugar7 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein45 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
High-Sided Bowl
Colander
Stick Blender
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden.
1

Bereid 100 ml bouillon per persoon en voeg er 75 ml water per persoon aan toe. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de tomaat.

Tip: Is het lastig om 100 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Risotto maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de knoflook en ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut al roerend. Voeg de (aangelengde) bouillon toe aan de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

Spinazie-erwtenpesto maken
3

Laat de doperwten uitlekken in een vergiet. Voeg de doperwten, de helft van de spinazie, het basilicum, de geraspte kaas, 1 el water per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak toe aan een hoge kom. Breng goed op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een gladde pesto.

Tip: Voeg eventueel extra water toe om de pesto dunner te maken.

Kip bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Bak de laatste 3 minuten de tomatenhelften mee. Leg deze met het vruchtvlees naar beneden in de pan.

Risotto afmaken
5

Scheur de overige spinazie klein boven de pan met de orzo en meng door. Meng vervolgens de spinazie-pesto door de risotto en verwarm nog 2 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in partjes.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de risotto over diepe borden en serveer de kipfilet erop. Leg de gegrilde tomaat op de risotto. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.