Vandaag maak je zelf spinazie-erwtenpesto door doperwten, spinazie, basilicum en geraspte kaas te pureren. Dat is lekker én gezond! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Chicken breast with Mediterranean herbs
75 g
Orzo
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
100 g
Spinach
5 g
Fresh basil
25 g
Grated mature cheese
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
100 g
Canned peas
½ piece
Tomato
to taste
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
100 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid 100 ml bouillon per persoon en voeg er 75 ml water per persoon aan toe. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de tomaat.
Tip: Is het lastig om 100 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de knoflook en ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut al roerend. Voeg de (aangelengde) bouillon toe aan de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Laat de doperwten uitlekken in een vergiet. Voeg de doperwten, de helft van de spinazie, het basilicum, de geraspte kaas, 1 el water per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak toe aan een hoge kom. Breng goed op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een gladde pesto.
Tip: Voeg eventueel extra water toe om de pesto dunner te maken.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Bak de laatste 3 minuten de tomatenhelften mee. Leg deze met het vruchtvlees naar beneden in de pan.
Scheur de overige spinazie klein boven de pan met de orzo en meng door. Meng vervolgens de spinazie-pesto door de risotto en verwarm nog 2 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in partjes.
Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verdeel de risotto over diepe borden en serveer de kipfilet erop. Leg de gegrilde tomaat op de risotto. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.