Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas
Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Deze snelle risotto maak je van orzo. Dit is geen rijst, maar een graansoort. Orzo heeft minder tijd nodig om te garen maar wel de smeuïge smaak die je van risotto gewend bent. In dit gerecht combineer je de orzo met een paddenstoelenmix en kruidenkaasblokjes met tuinkruiden, bieslook en ui.

Allergens:
Celery
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

2 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

2 unit

Bosui

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

175 g

Gemengde paddenstoelen

50 g

Kruidenkaasblokjes

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories649 kcal
Energy (kJ)2715 kJ
Fat28 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate69 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein27 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snipper de sjalot.
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

Voeg de orzo toe.
2

Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de paddenstoelen toe aan de orzo.
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 -6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige kruidenkaas.
6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en verse basilicum.