Risotto van orzo met victoriabaarsfilet
Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

met spekjes, citroen en tijm

De victoriabaars - max. 2 meter - is een van de grootste zoetwatervissen te wereld. De filet in dit recept draagt een certificaat van Naturland voor duurzame ambachtelijke visserij.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

⅓ piece

Fennel

⅓ piece

Courgette

½ piece

Lemon

20 g

Bacon lardons

85 g

Orzo

1 piece

Nile perch fillet

⅓ sachet(s)

Dried thyme

Not included in your delivery

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories171 kcal
Energy (kJ)715 kJ
Fat12.7 g
Saturated Fat8.2 g
Carbohydrate10.8 g
Sugar5.9 g
Dietary Fiber3.9 g
Protein2.5 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes (zie Tip).
  • Snijd de citroen in schijfjes

Tip: Heb je geen haast en wil je dit gerecht een leuke draai geven? Schaaf dan de courgette in linten en bak ze mee met de victoriabaars voor een mooi eindresultaat.

Spekjes bakken
2
  • Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Verhit per persoon 1/2 el roomboter in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.


Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Orzo koken
3
  • Voeg de orzo toe, bak 1 minuut en schenk de bouillon er dan voorzichtig bij. Kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar op laag vuur.
  • Schep regelmatig om. Voeg de laatste 5 minuten ook de spekblokjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout.
Vis bakken en serveren
4
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de victoriabaarsfilet 3 – 4 minuten op één zijde.
  • Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.
  • Verdeel de orzo over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.
  • Knijp een schijfje citroen per persoon uit boven de orzo. Leg de gebakken victoriabaarsfilet erop en garneer met de overige schijfjes citroen.