Parelgerst is een bijzonder ingrediënt. Het is namelijk de volkoren variant van parelgort. Je noemt gerst pas gort als het gepeld is. Gerst heet parelgerst als de korrels tot een rondere vorm zijn geslepen. Bij dit gerecht serveer je de Italiaanse schapenkaas pecorino. Pecora betekent letterlijk schaap in het Italiaans.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Courgette
1.5 unit
Pruimtomaat
½ unit
Sjalot
10 g
Pijnboompitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
85 g
Parelgerst
(Contains Gluten)
25 g
Geraspte pecorino
(Contains Milk)
225 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.
Snijd de courgette in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de tomaat in parten. Snipper de sjalot.
Meng de courgette, tomaat en olijfolie in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en bak de groenten 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Smelt de roomboter in dezelfde wok of hapjespan met deksel. Voeg de sjalot en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 20 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.
Roer als de parelgerst klaar is de helft van de pecorino door de parelgerst. Schep ¾ van de groenten erbij.
Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de overige groenten bovenop over de parelgerst en garneer met de pijnboompitten en overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.