Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Gedroogde tijm
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
85 gram
Parelgerst
(Bevat Gerst, Gluten Kan bevatten Gluten)
5 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Noten, Amandelnoten Kan bevatten Pecannoten, Paranoten, Pistachenoten, Macadamianoten, Pinda's, Sesamzaad, Hazelnoten, Walnoten)
65 gram
Groene asperges
15 gram
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Gekookte rode bieten
65 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, ui, tijm, oregano en de parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg per persoon 350 ml water en 1/4 bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook de parelgerst, afgedekt, in 20 - 25 minuten gaar. Roer regelmatig over de bodem van de pan en voeg eventueel extra water toe als de parelgerst droog kookt (zie Tip).
Tip: Parelgerst is harde graankorrel en houd een bite als het gaar is.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Voeg de asperges toe aan de koekenpan en bak 6 - 8 minuten op middelhoog vuur.
Snijd de rode bieten in blokjes. Roer de parmiggiano reggiano, de rode bieten en 1/3 van de geitenkaas door de parelgerst (zie Tip).
Tip: Roer goed door zodat de risotto roze kleurt.
Verdeel de parelgerst in het midden van de borden. Garneer met het amandelschaafsel, basilicum, de overige geitenkaas en de groene asperges, Besprenkel met 1/2 tl honing per persoon.