Rode curry met kippendij en sperziebonen
Rode curry met kippendij en sperziebonen

Rode curry met kippendij en sperziebonen

met volkoren couscous, verse munt en yoghurt

.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

150 g

Haricots verts

½ unit

Ui

100 g

Kippendijreepjes

60 milliliters

Kokosmelk

25 g

Rode currypasta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

60 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

2.5 g

Verse munt

(May be present Celery)

1 tablespoon

Magere yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

110 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2787 kJ
Calories666 kcal
Fat24 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate15 g
Sugar6 g
Dietary Fiber7 g
Protein25 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan with lid
Bowl

Cooking Steps

Sperziebonen en ui snijden
1

Bereid de bouillon voor de couscous.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de ui in dunne halve ringen.

Roerbakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur.Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen en ui 3 - 4 minuten.Voeg 60 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.

Couscous bereiden
3

Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe.Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork.Snijd intussen de blaadjes verse munt grof.

Serveren
4

Verdeel de couscous over de borden.Schep de curry over de couscous.Garneer met de munt en de yoghurt.Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.