Rode curry met kippendij en sperziebonen
Rode curry met kippendij en sperziebonen

Rode curry met kippendij en sperziebonen

met volkoren couscous, verse munt en yoghurt

.

Tags:
One-Pot Dish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

150 g

Green beans

½ piece

Onion

100 g

Chicken thigh strips

60 milliliters

Coconut milk

25 g

Red curry paste

60 g

Wholewheat couscous

2.5 g

Fresh mint

25 g

Low-fat yogurt

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

110 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories666 kcal
Energy (kJ)2787 kJ
Fat31 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate58 g
Sugar8 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein33 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan with lid
Bowl

Cooking Steps

Sperziebonen en ui snijden
1

Bereid de bouillon voor de couscous.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de ui in dunne halve ringen.

Tip: Voor dit recept gebruik je niet alle couscous. Ben je een grote eter? Gebruik dan alle couscous en wel deze in 175 ml bouillon per persoon.

Roerbakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur.Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen en ui 3 - 4 minuten.Voeg 60 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.

Couscous bereiden
3

Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe.Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork.Snijd intussen de blaadjes verse munt grof.

Tip: De couscous is van volkorenmeel gemaakt. Dit bevat in vergelijking met wit meel bloem meer vitamines en mineralen, waaronder 5 x meer magnesium en vitamine B2, 4 x meer ijzer, 3 x meer vitamine E, B2 en B6 en meer vezels. Je bent dus niet alleen gezonder bezig, maar voelt je ook nog eens langer verzadigd.

Serveren
4

Verdeel de couscous over de borden.Schep de curry over de couscous.Garneer met de munt en de yoghurt.Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.