Rode curry met witlof, choisam en spiegelei
Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Een romige maaltijd met een pittige pasta van verse en gedroogde kruiden

De verse rode currypasta is speciaal voor HelloFresh gemaakt en vers afgevuld. De currypasta wordt gemaakt van gemberwortel, ui, knoflook, rode pepers, citroengras, limoenblad, korianderblad, basilicum en kokos. Deze ingrediënten worden fijngesneden en in een pan bereid als curry en vermengt tot een currpasta.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Egg
Peanuts
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

½ unit

Ui

150 g

Witlof

100 g

Choisam

100 milliliters

Kokosmelk

50 g

Rode currypasta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

½ unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

3 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories780 kcal
Energy (kJ)3264 kJ
Fat37 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate89 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein22 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de witlof klein
2

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de harde kern van de witlof en snijd klein. Snijd de choisam klein. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Bak de groenten
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de witlof toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 30 seconden mee. Voeg de kokosmelk, honing en sojasaus toe en meng goed. Breng de curry op smaak met peper en zout, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg na 2 ½ minuten de choisam toe.

4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei. Hak de koriander fijn.

Garneer de maaltijd
5

Voeg de cashewnoten toe aan de curry. Verdeel de rijst en curry over de borden, garneer met de koriander en serveer met het spiegelei.