Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaak van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Sulphites
Wheat
Sesame
Fish
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Pork tenderloin tips

35 g

Bulgogi sauce

(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)

75 g

Basmati rice

150 g

Green beans

½ piece

Lime

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ piece

Red onion

10 g

Salted peanuts

½ piece

Red bell pepper

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories662 kcal
Energy (kJ)2769 kJ
Fat16 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate88 g
Sugar17 g
Dietary Fiber11 g
Protein36 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Large wok or sautépan
Colander
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Varkenshaaspuntjes marineren
1

Halveer eventuele grote varkenshaaspuntjes. Meng in een kom de varkenshaaspuntjes met per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1 1/2 tl Koreaanse kruidenmix. Meng goed en laat staan zodat de smaken kunnen intrekken. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Groenten snijden
2

Breng een bodem water aan de kook in een grote wok of hapjespan. Voeg de sperziebonen toe en kook 2 minuten. Giet daarna af. Snijd de rode ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in partjes.

Bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, rode ui en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de bulgogisaus en 25 ml water per persoon toe. Verwarm nog 2 minuten. Voeg de paprikareepjes toe en bak 4 minuten, of tot de saus is ingedikt. Pers in de laatste minuut 1 limoenpartje per persoon uit boven de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn. Hak de pinda's grof. Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de groenten met saus en de varkenshaaspuntjes erbovenop. Garneer met de pinda's, gomasio en 1 limoenpartje per persoon.