Roerbak met tonijn, spinazie en pijnboompitten
Roerbak met tonijn, spinazie en pijnboompitten

Roerbak met tonijn, spinazie en pijnboompitten

Een snelle maaltijd met volkoren platbrood, ingesmeerd met een teentje knoflook. Lekker met een lauwwarme roerbak van spina- zie, champignons, rode ui en zachte tonijn. De pijnboompitten zorgen ervoor dat de notensmaak nog meer naar voren komt!

Allergens:
Fish
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

125 g

Champignons

1 can

Tonijn in water

(Contains Fish)

1.5 unit

Volkoren platbrood

(Contains Gluten)

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2130 kJ
Calories509 kcal
Fat16 g
Saturated Fat2.9 g
Carbohydrate59 g
Sugar6.5 g
Dietary Fiber9 g
Protein29 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de rode ui in halve ringen en de knoflook doormidden
2

Snijd de rode ui in halve ringen en de knoflook doormidden. Snijd de champignons in kwarten en laat de tonijn uitlekken.

Wrijf het volkoren platbrood in met de knoflook en bak in 3 - 5 minuten in de oven
3

Wrijf het volkoren platbrood in met de knoflook en bak in 3 - 5 minuten in de oven.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de pijnboompitten 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de rode ui en cham-pignons toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat de spinazie al roerende slinken.

Voeg vervolgens de tonijn en zwarte balsamicoazijn toe
5

Voeg vervolgens de tonijn en zwarte balsamicoazijn toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Verdeel de tonijnroerbak over de borden en serveer met het knoflookplatbrood
6

Verdeel de tonijnroerbak over de borden en serveer met het knoflookplatbrood.