Een snelle maaltijd met volkoren platbrood, ingesmeerd met een teentje knoflook. Lekker met een lauwwarme roerbak van spina- zie, champignons, rode ui en zachte tonijn. De pijnboompitten zorgen ervoor dat de notensmaak nog meer naar voren komt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
125 g
Champignons
1 can
Tonijn in water
(Contains Fish)
1.5 unit
Volkoren platbrood
(Contains Gluten)
10 g
Pijnboompitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de rode ui in halve ringen en de knoflook doormidden. Snijd de champignons in kwarten en laat de tonijn uitlekken.
Wrijf het volkoren platbrood in met de knoflook en bak in 3 - 5 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de pijnboompitten 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de rode ui en cham-pignons toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat de spinazie al roerende slinken.
Voeg vervolgens de tonijn en zwarte balsamicoazijn toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel de tonijnroerbak over de borden en serveer met het knoflookplatbrood.