Roerbak met witte grillkaas en rijst
Roerbak met witte grillkaas en rijst

Roerbak met witte grillkaas en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus

Witte grillkaas is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

75 g

White long grain rice

1 piece

Garlic

65 g

Cypriot-style cheese

(Contains Milk)

65 g

Mushrooms

½ piece

Lemon

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½ piece

Bell pepper

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

½ piece

Romano pepper

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3134 kJ
Calories749 kcal
Fat36.8 g
Saturated Fat24.1 g
Carbohydrate75.6 g
Sugar11.3 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein26.8 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Bowl
Small Non-Stick Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Snipper de helft van de ui. Snijd de andere helft in ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de rijst en voeg ruim water toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Snijd de champignons in kwarten. Pers de citroen uit. Snijd de paprika en rode puntpaprika in dunne reepjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de overige ui 3 - 4 minuten.
  • Voeg de champignons, paprika, rode puntpaprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 6 - 8 minuten mee. Voeg 1 tl citroensap per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
Grillkaas bakken
3
  • Snijd de bladpeterselie fijn.
  • Meng in een kom de helft van de bladpeterselie met de yoghurt en per persoon: 1 tl citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas in 3 - 4 minuten rondom krokant (zie Tip).

Tip: Bak de grillkaas pas als de rest van het gerecht klaar is en serveer direct na het bakken, want dan is hij op zijn best: lekker mals en krokant!

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbovenop.
  • Leg de grillkaas op de groenten.
  • Garneer met de yoghurtsaus en de overige bladpeterselie.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.