Roerbak Surinaamse stijl met tempeh
Roerbak Surinaamse stijl met tempeh

Roerbak Surinaamse stijl met tempeh

met gekruide aardappelpartjes en mangoketchup

Een topper in je box: mangoketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Plant-Based
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Diced tempeh

250 g

Potatoes

1 piece

Garlic

1 piece

Red onion

100 g

Green beans

1 piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Surinamese-style spices

30 g

Mango ketchup

15 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sambal

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories616 kcal
Energy (kJ)2577 kJ
Fat20 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate78 g
Sugar27 g
Dietary Fiber12.2 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid
Colander

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in smalle repen.

Aardappelen bakken
2

Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan, voeg 1 1/2 tl Surinaamse kruidenmix per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om.

Sperziebonen koken
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng een bodempje water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet vervolgens af en spoel onder koud water zodat ze niet verder garen.

Tempeh bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes in 4 - 5 minuten aan. Schep uit de pan en bewaar apart.

Groenten roerbakken
5

Bak vervolgens in dezelfde pan de knoflook, ui, sperziebonen en puntpaprika 8 - 10 minuten. Bak de laatste 2 minuten de tempeh mee. Blus af met de ketjap en 1 tl sambal per persoon.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Schep de groenten en tempeh ernaast. Serveer met de mangoketchup.

Tip: Wist je dat tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!