Roerbak met vegetarische kipstukjes en sperziebonen
Roerbak met vegetarische kipstukjes en sperziebonen

Roerbak met vegetarische kipstukjes en sperziebonen

met rijst, zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes

Wist je dat sperziebonen, oftewel prinsessenbonen, officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Egg
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Green beans

75 g

Jasmine rice

80 g

Veggie chicken pieces

(Contains Egg, Soy, Wheat)

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Onion

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2795 kJ
Calories668 kcal
Fat19.2 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate90.3 g
Sugar17.5 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein29.2 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Slotted Spoon
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de koriander fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de sojasaus, de knoflook, de zoete Aziatische saus en 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de vegetarische kipstukjes fijn en voeg toe aan de marinade. Meng goed en laat marineren in de koelkast.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor de gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Koken
2
  • Voeg aan de pan met water een snufje zout en de sperziebonen toe. Kook in 4 - 6 minuten beetgaar.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Haal de sperziebonen uit de pan met een schuimspaan en houd apart. 
  • Kook vervolgens in dezelfde pan de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 
  • Snijd de komkommer in de lengte in vier partjes. Snijd vervolgens in staafjes van ongeveer 3 cm lang.
Bakken
3
  • Voeg de komkommer toe aan een kom en meng er per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker doorheen. Zet opzij en schep af en toe om.
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelmatig vuur. Voeg de ui en vegetarische kipstukjes met marinade toe. Bak 4 minuten.
Serveren
4
  • Voeg de sperziebonen en zoet-pittige chilisaus toe aan de hapjespan. Bak al roerend nog 2 - 3 minuten.
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de vegetarische kipstukjes en sperziebonen op de rijst (zie Tip).
  • Garneer met de koriander en gefrituurde uitjes en serveer met de zoetzure komkommer.

Tip: Houd je van extra pittig? Voeg dan een beetje sambal toe naar smaak.